Tuzla City će u četvrtak igrati revanš utakmicu prvog pretkola Konf. lige protiv Tre Pennea, a klub je odlučio dati besplatan ulaz za sve navijače.

Tuzla City je u prvoj utakmici na San Marinu slavila sa 2:0, a oba gola je u sudijskom vremenu postigao Salko Nargalić.

Tuzlaci su pred prolaskom u drugo pretkolo Konf. lige gdje će igrati protiv AZ Alkmara. Sutrašnji susret najavio je trener Dragan Jović.

“Istina, mnogi su očekivali da ćemo imati lakši zadatak, da ćemo raniji postići taj prvi gol, ali pokazalo se da su se oni povukli svjesno i igrali snažan bunker. Moram istaći da smo i mi ekipa još u formiranju, velike promjene je doživio tim, još smo u toj fazi uigravanja. Srećom, došli smo do željenog rezultata. Već sakupljamo informacije o Alkmaaru, radi se o jednoj od najtalentovanijih mladih ekipa u Evropi. Neki njihovi mladi igrači su na meti velikana poput Tottenhama, imaju i odličnog švedskog napadača koji je reprezentativac. Poletna su i mlada ekipa koja igra brzo i okomito i sigurno da nas čeka težak zadatak. Pripreme za njih kreću odmah nakon revanša s Tre Penneom.“

Utakmica Tuzla City – Tre Penne igra se u četvrtak u 18:00 sati na stadionu Grbavica, a ulaz na istočnu tribinu je besplatan.

(Reprezentacija.ba)