Crna Gora dočekala je Ligu Nacija optimistična nakon pobjede u martu protiv Grčke u prijateljskom susretu 1:0.

Pobjeda u prvom kolu Lige Nacija protiv Rumunije 2:0 uveliko je povećala optimizam, a tri dana poslije “Sokolovi” su poraženi u Finskoj istim rezultatom.

No odluke selektora Miodraga Radulovića govore kako je Crna Gora ipak svjesno “žrtvovala” utakmicu u Helsinkiju kako bi u punom kapacitetu bila spremna protiv Bosne i Hercegovine.

Radulović je na klupi ili na tribinama ostavio čak devet igrača koji su pobijedili Rumuniju i to dovoljno govori koliko je našim komšijama važan duel u subotu.

“Sve reprezentacije su izjednačene u ovoj grupi i svako svakoga može dobiti. Siguran sam da imamo ekipu koja se može nositi sa svima” poručio je Radulović.

Bez kapitena i najskupljeg igrača Stefana Savića, kao i povrijeđenog napadača Gijona Đurđevića, prvo ime u Crnoj Gori na toj utakmici bio je veznjak Lazija Adam Marušić. Bez više igrača Lige Petice, sa čak jednim igračem iz Koreje, te dvojicom iz domaćeg šampionata, Crna Gora je tako jako angažovanom i pravom timskom igrom savladala Rumune.

Jedini koji je odigrao obje utakmice od početka do kraja je Žarko Tomašević iz kazahstanskog Tobola, koji je bio kapiten protiv Rumunije.

Motiva protiv Bosne i Hercegovine sigurno im neće nedostajati.

(Reprezentacija.ba)