Finska i BiH večeras u Helsinkiju igraju utakmicu UEFA B Lige Nacija, a tamošnji mediji su proteklih dana posvetili mnogo pažnje našem nacionalnom timu.

Finski “Aamulehti“ prenosi izjavu napadača Joela Pohjanpala koji smatra da je BiH nepredvidiva selekcija.

“Oni su nekad veoma opasni, a to smo vidjeli u duel protiv njih u Zenici. Ipak, nekada ne pokažu ništa od igre što smo opet vidjeli u Zenici”, riječi su Pohjanpala.

List “Hufvudstadsbladet“ piše o ciljevima reprezentacije Finske u Ligi Nacija.

“Drugi možda ignorišu Ligu Nacija, ali Finska ne. Liga Nacija je opet nešto što silno žele neke velike reprezentacije u Europi. Finska ne pripada velikim silama i sigurno je selekcija koja je pod vodstvom selektora Kanerve rijetko mogla da bude optužena da ovo takmičenje ne shvata ozbiljno. Liga nacija 2022. također nije izuzetak. Finska ulazi u takmičenje kako bi osvojila grupu i osigurala plasman u doigravanje za EURO 2024“, navodi se u analizi lista “Hufvudstadsbladet”.

“Ilta-Sanomat“ navodi da naša reprezentacija ne igra baš najbolje u posljednje vrijeme te da su i dalje Džeko i Pjanić glavne uzdanice.

“Bilans mečeva Bosne i Hercegovine prethodnih godina je loš. U 15 utakmica ostvarili su tri pobjede, šest remija i šest poraza. Srce reprezentacije je dugi niz godina Miralem Pjanić, dok je u vrhu napada i dalje opasni Edin Džeko.”

Podsjetimo, meč prvog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija između Finske i BiH od 18,00 sati prenosi kanal BHT1.

(Reprezentacija.ba)