CIES Football Observatory objavio je listu 100 najboljih U21 igrača, prema posebnim analizama igre, a na 61. mjestu nalazi se potencijalni bh. reprezentativac Adis Jašić. (19).

Analiza je napravljena po uzorcima InStat platforme koja prati sve segmente igre i ocijenjuje igrače.

Za sve navedene igrače, studija ne pominje samo njihovu poziciju na terenu, već i ulogu koju igraju unutar tima prema petnaest kategorija tehničkih profila.

Adis Jašić je ove sezone standardan u dresu Wolfsbergera koji je trenutno peti u austrijskoj Bundesligi.

Odigrao je 21 utakmicu, postigao četiri gola, a nastupa na poziciji desnog beka. Prošao je sve omladinske selekcije Austrije. Prema Transfermarktu vrijednost mu je već jedan milion eura.

Za Wolfsberger nastupa i naš reprezentativac Amar Dedić (21).

Kada je u pitanju CIES lista, prvi je igrač Arsenala Bukayo Saka, drugi je Mason Greenwood iz Man. Uniteda, a na trećem mjestu je Patrick Wimmer iz Arminie Bielefeld.

Kompletnu listu možete pogledati ovdje.

Nakon što ih je Reprezentacija.ba predstavila javnosti, Fudbalski savez BiH uspješno je u proteklom periodu pod zastavu BiH doveo Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića, a u akciju bi se definitivno moralo krenuti i po pitanju Jašića.

Pored Jašića, još tri Bosanca igraju za U19 selekciju Austrije. Riječ je o Muharemu Huskoviću (19), Ervinu Omiću (19) i Benjaminu Kanuriću (19).

(Reprezentacija.ba)