Juventus i Inter našeg Edina Džeke (36) u nedjelju od 20,45 sati u Torinu igraju veliki derbi.

Bit će to duel 31. kola talijanske Serije A, a trener Intera Simone Inzaghi govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči utakmice.

“Razočarani smo rezultatima u posljednje vrijeme. Želimo pobijediti u derbiju i to je prvo od devet finala koje nas očekuje do kraja sezone. Derbi Juventusa i Intera nije utakmica kao ostale. Od velikog je značaja za navijače. Znamo kako trebamo odigrati ovaj susret. Ipak, nakon toga ostaje nam još osam susreta u ligi te revanš meč polufinala Kupa”, rekao je Inzaghi i osvrnuo se na pojačanja Juventusa u zimskom prelaznom roku:

“Znamo da Juve ima kvalitet. U januaru su doveli odlične igrače poput Vlahovića i Zakarije i oni su dodatno unaprijedili igru ekipe. Također, tu su i Morata, Dybala i Kean. Svi oni su napadači na koje morate obratiti pažnju.”

Trener Intera ističe da njegovi izabranici moraju pružiti maksimum u velikom derbiju.

“Nedavno smo igrali u Superkupu protiv Juventusa i pobijedili smo ih. Sada igramo u gostima. Imamo dužnost i obavezu da odigramo što je moguće bolje protiv velikog protivnika. Ovaj susret nije mogao doći u bolje vrijeme za nas. Moramo pokazati svoj karakter.”

Juventus je trenutno četvrti sa 59 bodova nakon 30 odigranih utakmica, dok Inter zauzima treće mjesto sa bodom više uz utakmicu manje.

Juve i Inter su ove sezone odigrali dva meča. U ligaškom duelu u Milanu bilo je 1:1, dok je Inter u finalu Superkupa slavio nakon produžetaka rezultatom 2:1.

(Reprezentacija.ba)