Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić obratio se navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba putem zvanične Instagram i Facebook stranice kluba sa Koševa.

Povod njegovog obraćanja bio je jučerašnji derbi između Želje i Sarajeva u kojem je tim sa Grbavice slavio sa 2:0, ali i neredi na stadionu.

“Moram priznati da mi je teško i imam potrebu da se obratim ljudski, iz srca. U Sarajevo sam došao da ujedinim ljude i da napravimo veliki brend, evropski klub kakav Sarajevo zaslužuje. Investirao sam jer mi je stalo, gladan sam uspjeha i rezultata. Želim da svi budemo ponosni na Sarajevo.

Prvo na šta sam sinoć pomislio na kćerku kojoj je šest mjeseci. Želim da ona i moja porodica sa mnom uživaju u utakmici. Zašto bi iko doveo djecu ovdje? Sve ono što smo gledali prije utakmice nije simbol sarajevskog derbija. Pomislio sam da li sam dao što sam mogao i jesam li uradio sve što je u mojoj moći.

Sa sportske strane imamo najbolje uvjete. Da li su svi dali što su mogli? Nisu! Razočaran sam s razlogom. Očekivao sam više borbe. Neću više da pričam da pojedinci svojim ponašanjem i djelima uništavaju klub. Neću objašnjavati igračima da moraju igrati srcem.

Znam da ima mnogo vas koji isto misle i osjećaju. Volio bih da me čujete i razumijete. Prestanite uništavati ono što gradimo, počnite igrati srcem, Gubimo vrijeme i novac. Vrijeme je da svi pokažu šta mogu”, poručio je Mirvić.

(Reprezentacija.ba)