U utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade i Japana, selektor ženske koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, nažalost, neće moći raÄunati na Maricu Gajić.

ÄŒlanica francuskog prvoligaÅ¡a Flammes Carolo povrijedila se tokom treninga u Osaki te je, prema prvim ljekarskim procjenama, Äeka viÅ¡esedmiÄni oporavak.

“Nažalost, ostali smo bez Marice Gajić u ovim kvalifikacijama. Povrijedila se tokom treninga, nije bilo nikakvog kontakta s drugom igraÄicom. Ovdje u Osaki uraÄ‘ena je i magnetna rezonanca, kako bi se preciznije utvrdio stepen povrede. Ne radi se o obnovljenoj, već o novoj povredi, rijeÄ je o miÅ¡iću lijeve potkoljenice. Ona će se vratiti u Francusku sutra, osigurali smo avionsku kartu, gdje će nastaviti oporavak. Svi se nadamo da će Å¡to prije zalijeÄiti povredu i ponovo zaigratiâ€, istiÄe generalni sekretar KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH Amer ÄŒolan.

NaÅ¡ nacionalni tim tako u Osaki ostaje sa 11 igraÄica. Prvu utakmicu Zmajice igraju u subotu protiv Kanade (sedam sati ujutro po naÅ¡em vremenu, prijenos na kanalu Sport Klub 1).

(Reprezentacija.ba)