Inter i Milan večeras od 18,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena sport igraju gradski derbi u okviru 24. kola Serije A.

Edin Džeko će prema najavama talijanskih medija predvoditi napad Intera od prve minute, dok će Rade Krunić najvjerovatnije utakmicu početi na klupi Milana.

Džeko je ove sezone zabio 12 golova i dodao sedam asistencija u 29 odigranih susreta u svim takmičenja. S druge strane, Krunić je odigrao 21 meč u svim takmičenjma te jednom asistirao.

Trener Intera Simone Inzaghi ističe da su njegovi izabranici maksimalno skoncentrisani na večerašnji susret.

“Pripremamo se za derbi i igrači su skoncentrisani samo za ovaj meč. Ne mislim da će ova utakmica riješiti pitanje prvaka. Do kraja je ostalo još 15 kola i svi smo vidjeli šta se dešavalo u prvom dijelu sezonu. Uoči prvog derbija kasnili smo sedam bodova, remizirali i opet smo bili tu. Ova utakmica je bitna i znamo koliko to znači našim navijačima. Ipak, imamo još 45 bodova u igri i još mnogo fudbala da se igra prije neko donesemo neki zaključak.”

Kladionice daju veće šanse domaćem Interu za pobjedu. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.92 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Gostujući trener Stefano Pioli hvalio je Inter na press konferenciju, ali vjeruje da Milan može do pozitivnog rezultata.

“Inter igra odlično ove sezone i ima konstantu. Mi još nismo pokazali ono najbolje i imamo vremena da to uradimo. Inter je prošle sezone osvojio ligu i opet su dobri. Ipak, mislim da im možemo napraviti probleme. Morat ćemo iskoristiti šanse koje nam se ukažu”, riječi su Piolija.

U prvom međusobnom duelu ove sezone Milan i Inter su odigrali 1:1.

Spomenimo i da će Interu večeras nedostajati Correa i Gossens, dok za Milana neće igrati Ibrahimović, Rebić, Kjaer i Ballo-Toure.

Raspored i satnica utakmica 24. kola Serije A:

Subota, 5. februar:

Roma – Genoa (15,00 sati)

Inter – Milan (18,00 sati)

Fiorentina – Lazio (20,45 sati)

Nedjelja, 6. februar:

Atalanta – Cagliari (12,30 sati)

Bologna – Empoli (15,00 sati)

Sampdoria – Sassuolo (15,00 sati)

Venezia – Napoli (15,00 sati)

Udinese – Torino (18,00 sati)

Juventus – Verona (20,45 sati)

Ponedjeljak, 7. februar:

Salernitana – Spezia (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)