Inter i Milan u subotu od 18,00 sati igraju veliki derbi u okviru 24. kola Serije A, a nekadašnji igrač Milana Stefano Nava govorio je o duelu gradskih rivala.

Nava smatra da je našeg Edina Džeku lakše “pročitati” u igri u odnosu na Lautara Martineza i Alexisa Sancheza.

“Osnovno će biti dobro suziti im prostor jer u tim okolnostima dva Južnoamerikanca mogu biti ubitačna. Zbog karakteristika odbrane Milana, oni me više brinu od Edina Džeke, jer je njega lakše pročitati”, istakao je Nava za talijanske medije.

Kladionice daju veće šanse domaćem Interu za pobjedu. Kladionica Mozzart dan pred utakmicu nudi kvotu 1.92 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Stefano, koji je igrao za Milan sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, očekuje da će Milan igrati čvrsto i borbeno.

“Očekujem plan utakmice koji uključuje čvrstu i borbenu ekipu, koja se kreće zajedno u svim linijama. Treba izbjeći razmake između redova i dopustiti dubinu Interu. Milan je do sada pokazao sjajnu organizaciju tima, pa tako očekujem i sada”, rekao je Nava i dodao:

“Oporavak Tomorija bio bi od velike važnosti. On je moderan defanzivac, čije su najvažnije kvalitete brzina i sposobnost čitanja. Kalulu – Romagnoli? Ako će ovo biti par stopera, želim ih vidjeti blizu jedan drugom.”

Utakmicu Inter – Milan direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)