Večeras se u Nizozemskoj igraju susreti 1/2 finala Europskog prvenstva u futsalu.

Selekcija Rusije će igrati protiv Ukrajine, dok će se u drugom polufinalnom meču sastati Španci i Portugalci.

Rusija – Ukrajina (17,00 sati, Amsterdam, BHT1)

Rusi igraju sjajno na ovom prvenstvu i bez većih problema su stigli do 1/2 finala. U grupnoj fazi su pobijedili Slovake sa 7:1, Hrvatsku rezultatom 4:1 te Poljsku sa 5:1.

Zatim je uslijedio duel protiv Gruzije u 1/4 finala i pobjeda od 3:1.

Kladionice daju ulogu velikog favorita Rusima. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.30 na trijumf Rusije u regularnih 40 minuta igre. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

S druge strane, Ukrajina je u grupnoj fazi poražena u prvom kolu od domaćina Nizozemske sa 2:3, ali je u drugom kolu deklasirala Srbiju rezultatom 6:1. U trećem kolu je poražena od Portugala sa 0:1, međutim prošla je u nokaut fazu.

Ukrajinci su u 1/4 finalu iznenadili Kazahstan i slavili sa 5:3.

Spomenimo i da Rusi imaju niz od 11 uzastopnih pobjeda u zvaničnim susretima.

Španija – Portugal (20,00 sati, Amsterdam, BHT1)

Reprezentacije Španije i Portugala su u ovom trenutku dvije najbolje u futsalu u Europi, a večeras će se odmjeriti snage u 1/2 finalu Europskog prvenstva.

Španija je čak sedam puta osvajala EURO, ali Portugalci su aktuelni europski i svjetski šampioni. Upravo je Portugal prije četiri godine u finalu Europskog prvenstva u Ljubljani pobijedio Španiju sa 3:2 i to nakon produžetaka.

Španci su blagi favoriti u večerašnjem susretu. Kladionica Maxbet daje kvotu 1.65 na pobjedu Španije. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Selekcija Španije je u grupnoj fazi na tekućem Europskom prvenstvu pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 5:1, remizirala sa Azerbejdžanom (2:2) i deklasirala Gruziju sa 8:0. U 1/4 finalu je bila bolja od Slovačke rezultatom 5:1.

Portugal je uz Rusiju jedina selekcija na šampionatu sa maksimalnim učinkom. U grupi su dobili Srbiju sa 4:2, Nizozemsku rezultatom 4:1 te Ukrajinu sa 1:0. Reprezentacija Portugala je u 1/4 finalu pobijedila Fince rezultatom 3:2 i zakazala veliki derbi sa Španijom.

Interesantno da su krajem 2021. godine ova dva tima odigrala dva prijateljska meča i da su Španci oba puta slavili. Jednom su dobili 4:3, dok su u drugoj utakmici pobijedili rezultatom 6:0.

(Sponzorisani tekst, 18+)