Šef stručnog štaba francuskog Bordeaxa, Sarajlija Vladimir Petković u ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ prokomentirao je transfer našeg reprezentativca Anela Ahmedhodžića (22), koji je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka pojačao „Žirondince“.

Igrački kadar

Dolaskom Anela imamo četiri centralna beka koja su u ravnopravnoj konkurenciji za tim, rekao nam je Petković i dodao:

– Dvojica njih su već bila tu s nama, a sada smo doveli iskusnog Brazilca Marsela (Marcelo) iz Liona, i Anela.

Bordeaux trenutno na listi igrača ima ukupno šest stopera.

– Loran Koščelni (Laurent Koscielny) je slobodar igrač, a Mekser (Mexer) će, najvjerovatnije, izaći iz konkurencije za tim, otkriva Petković, koji je jučer nakon treninga koji je bio zakazan za 15.30 sati upoznao našeg reprezentativca.

– Upoznao sam ga otprilike s tim o čemu se radi te upitao ima li on kakvih pitanja… Imamo vremena za neku ozbiljniju priču i razgovore.

Naš fudbalski stručnjak je gledao Ahmedhodžića u reprezentaciji BiH, ali o njegovim kvalitetima nije razgovarao sa selektorom Ivajlom Petevom (Ivaylo).

– Nisam o Anelu razgovarao s Ivajlom, iako sam s njim na vezi s vremena na vrijeme… Inače, čuo sam dosta dobrih stvari o Anelu. Talent je, ali treba se privići na francusku ligu, koja je dosta jaka, i fizički i brzinski. Dolazak u Bordeaux sigurno će mu mnogo koristiti u nastavku karijere – istakao je Petković u razgovoru za “Dnevni Avaz”.

(Reprezentacija.ba)