Nakon Jahorine i Bjelašnice, Mozzart Teqvoly Winter turneja se preselila na Ponijere u nedjelju, 30. februara a Ponijeri, kao ni Kakanj, nisu razočarali.

Turnir je zabilježio veliku posjećenost Kaknja, ali i ostalih gradova u okolici kao i veliki broj ekipa koje su željele da se takmiče u najbržem rastućem sportu na svijetu.

Posjetioci su imali priliku uživati u fantastičnim potezima i igri tokom cijelog turnira, a naročito u polufinalnim utakmicama, kada su Teqvoly BiH reprezentativci nastupali, ovog puta u različitim ekipama. Pobjedu su odnijeli Amna Mušija koja je nastupala za Teqvoly BiH reprezentaciju, a partner joj je bio klupski kolega Sejdin Mustafić.

Pobjednici, ali i drugo i treće mjesto su osim novčanih dobili i druge vrijedne nagrade, uključujući vikend u Hotelu Termag Jahorina, te kompletan tretman u Bauer centru za regeneraciju u Zenici. ACAR Events je uručio i poklon vikend u hotelu Termag za par koji su nedavno osim odbojkaških, postali i životni partneri čija je ljubav krenula upravo igrajući odbojku.

Posebno priznanje i zahvalnica je uručena i Mirnesu Bajtareviću, načelniku općine Kakanj za podršku u pripremi i realizaciji događaja.Veliku pažnju je plijenila i kampanja “Očistimo naše planine“ koju je ACAR Events pokrenuo u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH.

Osim takmičenja i ekološke odgovornosti, organizatori su još jednom pokazali i društvenu odgovornost budući da sva sredstva od kotizacija idu u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženje Pomozi.ba.

Nastavak turneje je najavljen za 5. februar na Vlašiću, a prijave za humanitarnu Teqvoly turneju se mogu izvršiti putem službene Facebook stranice ACAR Events.

(Sponzorisani tekst, 18+)