Futsal selekcija BiH večeras od 17,30 sati u Amsterdamu uz direktan TV prijenos na BHT1 igra protiv Azerbejdžana utakmicu posljednjeg kola u grupi D na Europskom prvenstvu.

BiH je u prva dva kola poražena od Španije i Gruzije i ostala je bez šansi za plasman u 1/4 finale.

Azerbejdžanci su u prvom kolu izgubili od Gruzije, dok su u drugom napravili iznenađenje i remizirali sa Špancima.

Selektor Ivo Krezo govorio je na press konferenciji o današnjem susretu u Amsterdamu.

“Gledao sam obje ove utakmice Azerbejdžana i jasno je da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. Pokazali su to protiv Španije i nisu bez razloga među deset u Evropi. Da su i pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Pokušat će u ovoj utakmici sigurno doći do bodova, da ostave što bolji utisak. Okosnica su im Brazilci, ja se nadam da će i moji igrači smoći snage, ovo je ipak Evropsko prvenstvo, da osvojimo bodove. To bi nam dalo dodatni elan za ubuduće”, rekao je selektor Krezo.

Kladionice na dan susreta daju veće šanse Azerbejdžanu. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.70 na pobjedu Azerbejdžana. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Nermin Kahvedžić je pogodio protiv Gruzije, a pred susret sa Azerbejdžanom ističe da će njegovi saigrači i on dati sve od sebe kako bi osvojili prve bodove na prvenstvu.

“To je odlična reprezentacija, okosnicu čine Brazilci, a vidjeli smo protiv Španije da su dominirali protiv jedne takve reprezentacije. Zaslužili su u tom meču i pobjedu. Mi ćemo dati sve od sebe da pobjedimo i da upišemo bodove na ovom Evropskom prvenstvu, jer smo to i zaslužili”, istakao je Kahvedžić.

U drugom susretu naše grupe od 17,30 sati u Groningenu sastaju se Španija i Gruzija.

(Reprezentacija.ba)