Danas se u Nizozemskoj igraju susreti trećeg kola u grupama C i D na Europskom prvenstvu u futsalu.

U grupi C na programu su mečevi Hrvatska – Slovačka te Rusija – Poljska.

Bosna i Hercegovina se sastaje sa Azerbejdžanom u okviru grupe Di odigrat će svoju posljednju utakmicu na prvenstvu. U preostalom duelu naše grupe igraju Gruzija i Španija.

Slovačka – Hrvatska (14,30 sati, Groningen, BHT1)

Reprezentacije Slovačke i Hrvatske će od 14,30 sati odigrati duel u okviru grupe C. Slovačka je trenutno posljednja u grupi sa jednim bodom, dok Hrvatska zauzima drugo mjesto sa tri boda.

Hrvatima odgovara bod za plasman u 1/4 finale, dok bi Slovaci u slučaju eventualnog trijumfa prošli dalje pod uslovom da Poljska ne pobijedi Rusiju.

Kladionice su uvjerene da će Hrvati slaviti danas. Kladionica Maxbet daje kvotu 1.35 na trijumf Hrvatske. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Meč Slovačka – Hrvatska direktno prenosi kanal BHT1.

Rusija – Poljska (14,30 sati, Amsterdam)

Selekcija Rusije je već osigurala plasman u 1/4 finale, ali će u meču trećeg kola grupe C pokušati doći do nova tri boda u duelu sa Poljskom.

Rusi su u prvom kolu razbili Slovake sa 7:1, da bi u drugom kolu pobijedili Hrvatsku rezultatom 4:0. Reprezentacija Poljske je izgubila od Hrvatske sa 1:3, dok je odigrala 2:2 protiv Slovačke.

Očekivano, Rusi su veliki favoriti prema kladionicama. Kladionica Maxbet daje kvotu 1.22 na trijumf Rusa. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

BiH – Azerbejdžan (17,30 sati, Amsterdam, BHT1)

Selekcije Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana od 17,30 sati u Amsterdamu igraju duel trećeg kola grupe D.

Naš tim je poražen u prva dva kola od Gruzije i Španije i ostao je bez šansi za plasman dalje. S druge strane, Azerbejdžan je izgubio od Gruzije, dok je odigrao neriješeno sa Španijom.

Kladionice daju blagu prednost Azerbejdžaju u današnjem susretu. Kladionica Maxbet nudi kvotu 1.70 na trijumf Azerbejdžana. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Susret BiH – Azerbejdžan direktno prenosti BHT1.

Španija – Gruzija (17,30 sati, Groningen)

U isto vrijeme (17,30 sati) Španija i Gruzija će u Groningenu odmjeriti snage i odlučiti o pobjedniku grupe D.

Španija je u prvom kolu dobila BiH sa 5:1, dok je u drugom neočekivano remizirala sa Azerbejdžanom (2:2). Gruzijci su savladali Azerbejdžan sa 3:2 i BiH sa 2:1 i zanimljivo da su oba meča dobili nakon preokreta.

Kladionice smatraju da će Španci bez većih problema doći do pobjede. Kladionica Maxbet u svojoj ponudi daje kvotu 1.30 na Španiju. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Dodajmo i da su Španci 2019. godine na Svjetskom prvenstvu pobijedili Gruzijce rezultatom 3:2.

(Sponzorisani tekst, 18+)