Danas se igraju preostala tri meča 18. kola Premijer lige BiH.

Rudar će u Prijedoru dočekati Tuzla City, Široki i Sarajevo na Pecari igraju derbi kola, dok će posljednjeplasirani Radnik ugostiti Borac.

Rudar Prijedor – Tuzla City (13,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Rudara i Tuzle će odigrati prvi susret nedjeljnog programa 18. kola Premijer lige BiH. Rudar je trenutno desetoplasirani sa 15 bodova, dok je Tuzla druga sa 32 osvojena boda.

Rudar već šest uzastopnih susreta nije slavio, a Tuzla ima samo dvije pobjede u zadnjih sedam ligaških utakmica.

Gosti iz Tuzle su favoriti u ovom meču. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.25 na trijumf Tuzle. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

U prvom međusobnom duelu ova dva tima Tuzla je na Tušnju slavila sa 3:2. Momčad Rudara na svom terenu ima skor od dvije pobjede, čak pet remija i samo jednog poraza. S druge strane, Tuzla je kao gost ostvarila tri pobjede, tri remija i dva poraza.

Radnik Bijeljina – Borac Banja Luka (15,00 sati, Arena Sport)

Posljednjeplasirani Radnik će u Bijeljini odmjeriti snage sa aktuelnim šampionom Borcem. Radnik je do sada osvojio samo 10 bodova, dok je Borac sakupio 26 bodova i trenutno zauzima četvrto mjesto.

Borac je u prvom susretu ove dvije momčadi u aktuelnoj sezoni pobijedio sa 4:3 na svom terenu, iako je Radnik na samom početku poveo 0:2. Zanimljivo da je Radnik u prethodnih 17 kola slavio samo dva puta i to protiv lidera Zrinjskog i ekipe Veleža.

Dodajmo i da je Borac čak pet puta remizirao na gostovanjima u tekućoj sezoni,.

Široki Brijeg – Sarajevo (15,00 sati, Moja TV)

Derbi 18. kola odigrat će ekipe Širokog Brijega i Sarajeva. Široki u današnji duel ulazi sa šeste pozicije, dok je Sarajevo treće.

Ekipa Širokog je osvojila 24 boda nakon 17 odigranih kola, a Sarajevo ima četiri boda više. Zanimljivo da je Sarajevo samo jednom u svojoj historiji u Premijer ligi BiH pobijedilo na Pecari. Bilo je to 2019. godine kad je Bordo tim trijumfovao sa 3:0.

Momčad Širokog ima ulogu blagog favorita u derbiju. Kladionica Morzzart na dan meča daje kvotu 2.60 na Široki. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Široki je ove sezone slavio tri puta na svom terenu, četiri puta odigrao neriješeno, a izgubio je samo od Veleža. S druge strane, Sarajevo kao gost ima skor od četiri pobjede, dva remija i dva poraza.

Prvi međusobni duel u aktuelnoj sezoni odigran je na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, a konačan rezultat glasio je 0:0.

Odigrani susreti 18. kola:

Leotar – Velež 1:3

Sloboda – Željezničar 1:1

Zrinjski – Posušje 3:1

(Reprezentacija.ba)