U subotu 27. novembra na programu su tri meča 18. kola Premijer lige BiH.

Ekipa Leotara na svom terenu dočekuje Velež, prvoplasirani Zrinjski će u Mostaru odmjeriti snage sa Posušjem, dok će Sloboda na Tušnju igrati protiv Željezničara.

Leotar – Velež (13,00 sati, Arena Sport)

Ekipe Leotara i Veleža će odigrati prvi meč 18. kola Premijer lige BiH. Leotar je trenutno osmi sa 16 bodova, dok je Velež desetoplasirani sa bodom manje.

Obje momčadi u posljednje vrijeme igraju prilično loše i pet ligaških utakmica ne znaju za trijumf. Leotar dva remija i tri poraza, dok je Velež tri puta remizirao i dva puta izgubio u zadnjih pet susreta u Premijer ligi BiH.

Kladionice na dan meča daju blagu prednost Veležu. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.60 na pobjedu Mostaraca. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Prvi međusobni duel ove dvije momčadi odigran u Vrapčićima pripao je Veležu. Mostarci su u tom susretu pobijedili rezultatom 2:1.

Spomenimo i da Velež u posljednjih sedam međusobnih ligaških utakmica nema poraza od Leotara. Leotar je zadnji put slavio protiv Veleža 2010. godine na svom terenu kad je bilo 2:1.

Zrinjski – Posušje (15,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Zrinjskog igraju fenomenalno ove sezone i ubjedljivo su prvi nakon 18 odigranih kola. Danas će na svom terenu dočekati pretposljednje Posušje i pokušati ostvariti osmu vezanu pobjedu u Premijer ligi BiH.

Izabranici Sergeja Jakirovića imat će dodatni motiv, s obzirom da Zrinjski ove sezone samo Posušju i Radniku nije postigao gol. U prvom međusobnom duelu ove sezone Posušje i Zrinjski su na stadionu “Mokri Dolac” odigrali 0:0.

Zrinjski je sasvim očekivano apsolutni favorit. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.40 na trijumf Zrinjskog. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Momčad Zrinjskog u tekućoj sezoni na svom terenu ima skor od sedam pobjeda, jednog remija uz gol razliku 19:3. S druge strane, Posušje je još uvijek bez trijumfa u gostima. Ostvarili su dva remija i šest poraza uz gol razliku 4:17.

Sloboda – Željezničar (15,00 sati, Moja TV)

Na stadionu Tušanj od 15,00 sati Sloboda će u meču starih rivala ugostiti sarajevski Željezničar. Sloboda je trenutno šestoplasirana sa 23 boda, dok je Željo sedmi sa bodom manje.

Ekipa Slobode već četiri uzastopna susreta ne zna za trijumf, a prošlog vikenda su primili gol u 92. minuti na Koševu i izgubili 0:1 od Sarajeva. Željo je u prošlom kolu slavio protiv Radnika sa 2:0 i prekinuo niz od tri meča bez pobjede.

Sloboda je prema kladionicama blagi favorit u duelu starih rivala. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 2.65 na Slobodu. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Inače, Sloboda je ove sezone doživjela samo jedan poraz na Tušnju i to od Sarajeva. Ostvarili su tri pobjede i četiri remija. Zanimljivo da Željezničar još uvijek nema pobjedu u gostima u aktuelnoj sezoni. Tim sa Grbavice ima četiri neriješena rezultata i četiri poraza.

(Reprezentacija.ba)