Edin Cocalić u potrazi je za novim klubom. U januaru ove godine Sarajlija se vratio u Grčku potpisavši za Panetolikos, a iako najavljen kao veliko pojačanje, na kraju se nije najbolje snašao.

Ove sezone Cocalić spletom okolnosti nije odigrao nijednu utakmicu. Iako je imao važeći ugovor, na kraju je, uz insistiranje, sporazumno raskinuo ugovor i vratio se u Sarajevo gdje danas osluškuje ponude drugih klubova.
S obzirom da već polako ulazi u pozne igračke godine, tokom razgovora za Reprezentacija.ba portal otkrio je Cocalić i postoji li mogućnost da se vrati u Željezničar, tamo gdje je sve počelo.

– Raskinuo sam ugovor u Grčkoj. To je bilo najbolje rješenje s obzirom da nisam nikako igrao, sjeli smo, dogovorili se i to je to. Da, doveli su me kao pojačanje i stvarno su me željeli. Prvih šest mjeseci je bilo okej, ali kasnije su se stvari promijenile. Ne bih sad ulazio u detalje. Ukratko je to, slobodan sam igrač i polako se spremam za novi izazov, kaže Cocalić.

Foto: Panetolikos

Još uvijek je rano govoriti o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru.

– Došao sam u Sarajevo prije dva dana, odmorit ću se malo i onda nastavljam sa pripremama. Šta će biti, teško je prognozirati, još je sve to friško. Vidjet ćemo. Imao sam sreću da tokom karijere nisam imao nekih ozbiljnijih povreda. Motivisan sam da i dalje igram na visokom nivou.

Mnogi navijači Željezničara zamišljaju i njegov povratak na Grbavicu. S obzirom na situaciju kakva je trenutno u klubu, teško je očekivati to, ali…

– Zna se da je Željezničar moj klub, tu sam odrastao, proveo toliko lijepih trenutaka. Vidim se u Željezničaru u svakoj situaciji, ali da sada dajem nekakve bombastične izjave i najavljujem povratak bilo bi glupo, pogotovo iz razloga što me niko nije ni kontaktirao.

Narednog mjeseca Cocalić će napuniti 34 godine. Već polako razmišlja o tome šta bi mogao raditi kada završi karijeru.

– Godine idu… Vidim se još uvijek kao igrač, ali kada dođe trenutak da okačim kopačke o klin, nije isključeno da se okrenem trenerskom poslu. Za vrijeme dok sam bio u reprezentaciji s nekolicinom fudbalera sam završio program za B licencu. Interesantna mi je ta priča, međutim ima vremena.

Foto: Panetolikos

Tokom ere Mehmeda Baždarevića odigrao je deset utakmica za fudbalsku reprezentaciju BiH. Pomno prati i danas Zmajeve.

– Baš mi je žao što nismo uspjeli da pobijedimo Finsku i ostanemo u borbi za taj play-off. Bilo bi stvarno lijepo uveseliti ovu državu, ovaj narod, jer sve je nekako tmurno. A bilo je optimizma. Nakon utakmice sa Ukrajinom svi smo vjerovali da možemo završiti kao drugi, ali to je život. Treba nastaviti raditi i učiti na greškama, poručio je Cocalić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)