Muška košarkaška reprezentacija BiH počela se okupljati danas u Sarajevu uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima, saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Stručni štab i dio igrača stigao je u sarajevski hotel Courtyard by Marriott, gdje će Zmajevi boraviti do utakmice prvog kola kvalifikacija sa Češkom Republikom u petak. Očekuje se da naš nacionalni tim bude kompletiran tokom sutrašnjeg dana.

“Evo, konačno smo u Sarajevu. Članovi stručnog štaba su tu, igrači također polako dolaze. Sutra ujutro imamo prvi zvanični trening. Jako je dobra atmosfera, kao i uvijek. Svi znamo kakva je situacija sa koronom, ali očekujem dolazak svih pozvanih, naravno nakon što odigraju svoje utakmice u klubovima”, kaže selektor Vedran Bosnić.

Bosnić za susrete protiv Češke (26. novembra u Skenderiji) i Bugarske (29. novembra u Botevgradu) računa na sljedeće igrače:

John Roberson (Strasbourg), Sani Čampara (Split), Amar Gegić (Cibona), Džanan Musa (Breogan), Edin Atić (Budućnost), Adin Vrabac (Vienna), Aleksandar Lazić (Mornar), Emir Sulejmanović (Tenerife), Kenan Kamenjaš (SC Derby), Miralem Halilović (Metropolitans 92), Ismet Sejfić (Podgorica), Ajdin Penava (Mons), Darko Talić (Igokea), Haris Delalić (Sloboda), Jure Zubac (Inter Bratislava), Amar Alibegović (Virtus).

Press-konferencija košarkaške reprezentacije BiH planirana je sutra u 14.30 sati u hotelu Courtyard by Marriott.

Utakmica BiH – Češka Republika igra se 26. novembra od 20 sati u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija).

Ulaznice po cijenama od 10 i 15 KM možete kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikartu.ba, kao i na ovom LINKU.

(Reprezentacija.ba)