Ženska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH okupila se danas u Sarajevu uoÄi prvih utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine u Sloveniji i Izraelu, prenosi zvaniÄna stranica KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH.

Na okupljanje u hotelu Courtyard by Marriott Sarajevo stiglo je 15 koÅ¡arkaÅ¡ica na koje selektor Goran Lojo raÄuna u predstojećim meÄevima protiv Belgije i Sjeverne Makedonije: Milica Deura, Jonquel Jones, AnÄ‘ela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Matea Tavić, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Nedžla KovaÄević, Hanna Halilović, AnÄ‘ela Gligić i Milina MiÅ¡eljić.

“Okupili smo se tokom dana. Djevojke su po odigravanju utakmica za svoje klubova stigle ovdje, svih 15 pozvanih igraÄica. Zdrave su i spremne za izazove koji nas oÄekuju. U Äetvrtak igramo protiv Belgije, koja je trećeplasirana na proteklom Eurobasketu i Å¡esta je ekipa po FIBA world rankingu. Utakmica se igra u dvorani Mirza DelibaÅ¡ić, oÄekujem veliku podrÅ¡ku publike jer su ove djevojke nastupom na EP to sigurno zaslužile. Nakon toga putujemo u Sjevernu Makedoniju, gdje u nedjelju igramo novi meÄ kvalifikacijaâ€, istakao je selektor Goran Lojo, naglaÅ¡avajući kako u narednim utakmicama, nažalost, na raspolaganju neće imati Maricu Gajić, koja se joÅ¡ uvijek oporavlja od teÅ¡ke povrede.

Prije prvog sutraÅ¡njeg treninga bit će upriliÄena press-konferencija (10 sati) na kojoj će se predstavnicima medija obratiti generalni sekretar KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH Amer ÄŒolan, tim-menadžer reprezentacije Razija Mujanović, selektor Goran Lojo te igraÄice Milica Deura i Jonquel Jones.

Prvu utakmicu kvalifikacija za EP naÅ¡a selekcija igrat će protiv Belgije u dvorani Mirza DelibaÅ¡ić (KSC Skenderija) u Äetvrtak (11. novembar), a tri dana kasnije Zmajice gostuju u Sjevernoj Makedoniji.

Ulaznice za susret BiH – Belgija, po cijenama od 10 i 15 KM, mogu se kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikartu.ba ili na ovom LINKU.

(Reprezentacija.ba)