Milan i Inter u nedjelju od 20,45 sati igraju gradski derbi, a trener Intera Simone Inzaghi najavio je ovu utakmicu.

Inzaghi je na zvaničnoj press konferenciji kazao da je ovaj susret od velike važnosti za klub, ali i navijače.

“Svi znam šta donosi derbi utakmica. To je uvijek posebno. Znamo koliko je to važno za naše navijače i klub i želimo da niz od sedam susreta završimo na vrhuncu. Imao sam sreću da učestvujem u mnogo ovakvih utakmica kao igrač, ali i kao trener. Susret protiv Milana nam dolazi samo tri dana nakon meča u Ligi Šampiona, ali vidim da su igrači fokusirani na derbi. Dobro stojimo u Ligi Šampiona, dok u ligi imamo 24 boda nakon 11 susreta”, govori Inzaghi i nastavlja:

“Pokušat ćemo da osvojimo tri boda i da ovaj niz od sedam susreta završimo pozitivno. Počelo je sve porazom od Lazija u Rimu, ali onda smo četiri meča slavili i dva puta remizirali. U posljednjih nekoliko susreta smo igrali dobar fudbal, stvarali mnogo šansi i popravili smo igru u defanzivi. Ti rezultati su nam dali samopouzdanje, ali protiv Milana moramo pobijediti. To bi nam bilo od velikog značaja.”

“Ovo će biti moj prvi milanski derbi i jedva čekam početak utakmice. Mi smo se tek u četvrtak vratili sa europske utakmice, ali navijači Intera ovo željno očekuju. Ovo je velika utakmica za njih i siguran sam da će biti uz nas na tribinama. Navijači će nam biti od velike pomoći u ovom susretu. Sezona je tek počela i odigrali smo samo 11 kola. Sedam bodova kasnimo za Napolijem i Milanom, ali još je preostalo 27 utakmica do kraja.”

Edin Džeko će prema pisanju talijanskih medija predvoditi napad Intera, dok bi od prve minute za Milan trebao igrati i drugi bh. reprezentativac Rade Krunić.

Meč Milan – Inter direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)