U subotu su na programu tri utakmice 16. kola Premijer lige BiH.

Ekipe Leotara i Širokog odmjerit će snage u Trebinju, Sarajevo gostuje Radniku u Bijeljini, a derbi kola igraju Zrinjski i Borac.

Leotar – Široki Brijeg (13,00 sati)

Leotar i Široki će u Trebinju odigrati prvi susret 16. kola Premijer lige BiH. Leotar je trenutno osmi na tabeli sa 16 bodova, dok Široki zauzima šesto mjesto i ima četiri boda više.

Ekipa Leotara je ove sezone n asvom terenu ostvarila dvije pobjede, tri remija i dva poraza, a Široki na gostovanjima ima skor od jedne pobjede, četiri remija i dva poraza. U prvom međusobnom duelu ove dvije momčadi u tekućoj sezoni slavila je ekipa Širokog Brijega rezultatom 2:0.

Gosti iz Širokog su blagi favoriti na dan meča. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.25 na trijumf Širokog. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Spomenimo i da Leotar nijednom nije savladao Široki u posljednjih osam međusobnih uakmica. Fudbaleri Širokog imaju šest pobjeda, dok su dva susreta okončana bez pobjednika.

Radnik Bijeljina – Sarajevo (17,00 sati, Moja TV)

Momčad Radnika od 17,00 sati na svom terenu dočekuje Sarajevo. Radnik je u zadnjem kolu napravio veliko iznenađenje i savladao u gostima Velež sa 2:1, dok je Sarajevo ponovo razočaralo svoje navijače i odigralo samo 1:1 na svom terenu protiv Rudara iz Prijedora.

Radnik u današnji duel ulazi sa posljednje pozicije i trenutno ima 10 bodova. S druge strane, Sarajevo je petoplasirani sa 22 osvojena boda.

Ekipa Sarajeva u posljednje vrijeme igra veoma dobro protiv Radnika, pa tako u zadnjih osam međusobnih susreta ima skor od sedam pobjeda i samo jednog remija. Radnik je posljednji put savladao Sarajevo 2018. godine na domaćem terenu rezultatom 2:1.

Dodajmo i da Radnik ove sezone na svom terenu ima jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza, dok je Sarajevo ka ogsot sotvarilo tri pobjede, dva neriješena rezultata i dva poraza.

Zrinjski – Borac (19,00 sati, Arena Sport)

Derbi 16. kola igra se u Mostaru između vodećeg Zrinjskog i aktuelnog šampiona banjalučkog Borca. Gosti u Mostar stižu oslabljeni, s obzirom da je najbolji igrač i strijelac Stojan Vranješ raskinuo ugovor i karijeru će nastaviti u Indiji.

Momčad Zrinjskog igra fantastično ove sezone i nakon 15 odigranih kola ima 36 bodova i gol razliku 27:4. Izabranici Sergeja Jakirovića već pet uzastopnih ligaških mečeva nije primila gol.

Ekipa Zrinjskog je prema kladionicama favorit i očekuje se nova pobjeda Mostaraca. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.00 na Zrinjski. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Borca su u veoma dobroj formi i 13 susreta u nizu u svim takmičenjima ne znaju za poraz. Banjalučani će večeras imati i dodatni motiv, s obzirom da su u prvoj međusobnoj utakmici u aktuelnoj sezoni poraženi sa čak 1:5 od Zrinjskog na svom terenu.

Također, Boraca nikada u Premijer ligi BiH nije pobijedio Zrinjski u Mostaru, i većeras će pokušati da sruši neugodnu tradiciju.

(Reprezentacija.ba)