Kao žitelji turističke zemlje, naprosto programirani da budu ljubazni, Kiprani su uz pomalo licemjeran osmijeh dočekali navijače iz Bosne i Hercegovine, kao i samu našu reprezentaciju.

Ne može im se zamjeriti, jer su kao i svi patrioti u svijetu, ali i zaljubljenici u fudbal, imali pravo na optimizam i razmišljanje o tome da će njihova reprezentacija novom pobjedom nad Bosnom i Hercegovinom ostvariti historijski plasman u baraž.

Srećom, Mešini Zmajevi imali su dovoljno kvaliteta, snage, timskog duha i koncentracije da savladaju ovog, za nas, neugodnog protivnika, te u konačnici svojim navijačima donesu razlog za novo slavlje i osjećaje ponosa.

Nekoliko stotina navijača koliko je sa GSP arene u Nikoziji bodrilo Zmajeve ostalo je na tribinama stadiona nakon što su domaći navijači, već nakon nekoliko minuta po posljednjem sudijskom zvižduku napustili stadion.

Zajedno sa svojim reprezentativcima navijači većinom iz Bosne i Hercegovine, ali i dijaspore, uz pjesmu i aplauz proslavili su plasman u baraž.

Za mjesec dana nadamo se istim snimcima, samo većeg broja navijača i uz još veći razlog za slavlje – plasman na Euro 2016.

(Reprezentacija.ba)