Almedin Ziljkić napušta redove banjalučkog Borca i uskoro će postati novi igrač slovenačke Olimpije, potvrdio je bh. šampiona na svojoj zvaničnoj stranici.

Borac je saopštio da je Ziljkić ugovor imao do kraja juna 2022. godine te da će banjalučki tim uz, kako navode, lako ostvarive bonuse zaraditi oko dva miliona KM.

“Emotivan sam i svaki rastanak mi teško pada. Borac je od mene stvorio prvo čovjeka, pa onda igrača. Došao sam ovdje kad je klub igrao Prvu ligu Republike Srpske, a sva obećanja koja sam dobio od čelnika kluba su ispunjena, nisu slagali nijednu riječ. Ovdje sam postao reprezentativac, osvojio sam titulu, dokazao se”, kazao je Ziljkić za zvaničnu stranicu Borca i dodao:

“Zahvaljujem se svima iz kluba na svemu što su mi pružili. Emotivan sam, sve ovo će mi veoma brzo nedostajati, ali došlo je vrijeme da se okušam u jačoj ligi, u Olimpiju idem kao šampion, nadam se da ću i tamo osvajati trofeje.”

Ziljkić, koji je za A selekciju BiH odigrao dvije utakmice, potpisat će dvogodišnji ugovor sa Olimpijom uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Novi Pazar, Donji Srem, Goricu, tuzlansku Slobodu te Tuzla City.

(Reprezentacija.ba)