Vasnik većinskih upravljačkih prava u FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam najavio je prestanak ulaganja u FK Sarajevo.

Nam je za vijetnamske medije istakao da je glavni razlog situacija sa korona virusom, odnosno poteškoće sa kojima se suočava njegova kompanija te da će najvjerovatnije prodati svoj vlasnički dio.

“Prestanak ulaganja u Sarajevo za mene je šteta. Ali sa trenutnom situacijom, u posljednje tri godine nismo uspjeli provesti ciljeve, posebno po pitanju sportskog segmenta. Ništa se ne može učiniti kada na takmičenjima nema gledalaca, nema prihoda od oglašavanja, TV prava, ali ni ulaznica. Sve je nepredvidivo”, rekao je Nam i dodao:

“Veoma sam tužan. Bio je to veliki san, ali nisam ga mogao ispuniti i moglo bi se reći da je neočekivano prekinut. Ali sa ljubavlju prema fudbalu općenito, ljubavi prema vijetnamskom fudbalu i ljubavi prema gradu Sarajevu nikada se neću promijeniti. Teško je reći unaprijed, ali vjerujem da, ako se vratim fudbalu, ukoliko stvari postanu bolje, opet ću izabrati Sarajevo.”

Inače, Nam je početkom marta 2019. godine postao većinski vlasnik FK Sarajevo nakon što je kupio 60 posto upravljačkih prava od Malezijca Vincenta Tana.

(Reprezentacija.ba)