Christian Eriksen je sinoć kolabirao u 43. minuti u susretu grupe B Europskog prvenstva između Danske i Finske (0:1), a kapiten Danaca Simon Kjaer je pokazao kako se u krizi ponaša jedan lider.

Kjaer, saigrač našeg Radeta Krunića u Milanu, je istog trenutka potrčao prema svom saigraču, stavio ga u pravilan položaj dok je čekao medicinski tim da dođe.

Zatim je pozvao svoje saigrače kako bi forimirali “živi zid” te na taj način spriječili medije da fotografišu i snimaju Christiana, a onda je otišao do Eriksenove supruge kako bi je umirio u ovom izuzetno teškom trenutku.

Što se tiče Eriksena, posljednje informacije kažu da se nalazi u bolnici te da mu je stanje stabilno.

Njegov bivši kardiolog Sanjay Sharma je prokomentarisao sinoćnju situaciju i istakao da su sretni da je Eriksen i dalje živ.

“Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo cijelu naciju. Dobra vijest je da je i dalje živ, ali loša vijest je da ide prema kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj sigurno ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga”, rekao je Sharma.

Tabele, raspored i statistiku EURO 2020 pogledajte u EURO match centru Reprezentacija.ba portala.

(Reprezentacija.ba)