Christian Eriksen sinoć je kolabirao na terenu u duelu Danske i Finske, ali na svu sreću je na vrijeme prebačen u bolnicu i osjeća se bolje.

Eriksen je član talijanskog Intera, a direktor ovog kluba Gisueppe Marotta kazao je da se danski veznjak sinoć javio porukom svim igračima Intera te da su dobili informacije od ljudi iz selekcije Danske da je situacija pod kontrolom.

“Gledali smo slike na TV-u i pretpostavljali da se događa nešto dramatično, što smo, nažalost, već gledali ovdje na talijanskim terenima. Naši igrači su veoma bliski i odmah smo komunicirali jedni s drugima nakon ovog događaja”, istakao je Marotta i dodao:

“Mogu reći da se Eriksen porukom javio svim igračima. Optimističini smo što se tiče Christiana. Razgovarali smo sa ljudima iz selekcije Danske i kazali su nam da je situacija pod kontrolom.”

Bivši Eriksenov kardiolog Sanjay Sharma rekao je da Danac definitivno više neće moći igrati fudbal bar što se tiče engleske lige.

“Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu ljekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne.”

Tabele, raspored i statistiku EURO 2020 pogledajte u EURO match centru Reprezentacija.ba portala.

(Reprezentacija.ba)