Engleska i Hrvatska će u nedjelju od 15,00 sati na Wembley stadionu igrati prvi susret grupe D Europskog prvenstva, a kapiten naših komšija Luka Modrić najavio je ovaj meč na zvaničnoj press konferenciji.

Jedan engleski novinar je iznenađujuće pitao Luku kakvu će taktiku imati Hrvatska sutra, a odgovor hrvatskog veznjaka bio je i više nego jasan.

“Ti bi sad da ti otkrijem cijelu taktiku? Ne mogu ulaziti u detalje, dobro smo se pripremili i selektor nam je rekao šta moramo raditi. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu, a ja vam ne mogu otkriti kako ćemo mi pokušati iskoristiti njihove slabosti. To ćete vidjeti sutra.”

Englezi imaju ulogu favorita protiv Hrvatske. Kladionica Mozzart dan pred duel nudi kvotu 1.75 na Engleze. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Modrić je istakao da se osjeća super te da mu je velika čast igrati za reprezentaciju.

“Osjećam se super iako je sezona bila duga. Ipak, izdržao sam sve napore. Ne treba posebno naglašavati koja je čast igrati za reprezentaciju Hrvatske. Očekivanja su uvijek velika od navijača, ali i mi očekujemo puno od sebe i nadam se da ćemo pokazati pravo lice”, kazao je Luka i dodao:

“Očekujem agresivnu Englesku jer igra pred svojom publikom i sigurno da želi na najbolji način otvoriti takmičenje. Pokušat ćemo odigrati onako kako se dogovorimo i vidjet ćemo da li je to dovoljno, a nadam se da ćemo moći ukrotiti njihovu agresivnost i ofanzivnost te da ćemo mi biti ti koji kontrolišu utakmicu.”

(Reprezentacija.ba)