Košarkaši Portlanda u šestoj utakmici poraženi su od Denvera sa 126:115 i sa ukupnih 4:2 eliminisani su iz play-offa NBA Lige.

Jusuf Nurkić (26) je ostvario uÄinak od 13 poena, sedam skokova i dvije asistencije. Najjefikasniji ponovo je bio Denverov Jokić sa 36 poena.

Nakon meÄa bh. koÅ¡arkaÅ¡ se obratio medijima, te je govorio o svojoj budućnosti u Portlandu.

“Ne znam da li ću se vratiti. Ostavljam to svom agentu Richu Paulu i vidjet ćemo Å¡ta će se desiti. Koliko sada znam jeste da ću se “udaljiti” od koÅ¡arke kako bi se malo odmorio i vidjet ćemo koji će biti moj naredni korak. Nisam siguran da li se vraćam ili u kojem pravcu idem, ali to ćemo znati neÅ¡to kasnije”, kazao je Nurkić pa dodao:

“Ne želim u nekoga upirati prstom. Postoje ljudi koji se bave time i koji će nam dati odgovor. Ovo ostavlja gorak ukus u ustima. Od ostalih saigraÄa sam dobio osjećaj da će se neÅ¡to mijenjati na kraju sezone u ovoj ekipi. Ukoliko situacija bude kako treba onda ću se vratiti, ali vidjet ćemo jer sada zaista ne znam niÅ¡ta viÅ¡e.”

Nurkić je jedan dio sezone propustio zbog teÅ¡ke povrede, a ukupno je odigrao 37 meÄeva na kojima je ostvario u prosjeku 11.5 poena po utakmici i devet skokova.

(Reprezentacija.ba)