Amir Hadžiahmetović (24) je predstavnik mlađe generacije bh. reprezentativaca, a zanimljivo da je rođen u Danskoj gdje je napravio prve fudbalske korake.

S obzirom da će Zmajevi u junu igrati prijateljske duele protiv Crne Gore i upravo Danske, Amir je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govorio o spomenutim susretima, ali i svojim igrama u nedavno završenoj sezoni u dresu turskog Konyaspora.

“Ova sezona je bila možda i moja najbolja u Turskoj. Zadovoljan sam i nadam se da ću ovako igrati i naredne sezone. Što se tiče reprezentacije, mislim da je ovo najteži termin za igrače. Sezona je gotova i svi čekaju da se malo odmore. Ipka, svi smo skoncetnrisani, radimo dobro na treninzima, nadamo se da će se i atmosfera popraviti te ćemo se bolje spremiti za naredne susrete kvalifikacije”, kaže Amir i osvrće se na utakmicu u Danskoj koja se igra 6. juna u Brondbyju.

“Danska je moja druga država. Tamo sam se rodio, živio do 12. godine, proveo djetinstvo i bit će lijep osjećaj igrati u Danskoj. Mogu reći da jedva čekam. Naravno, Bosna je uvijek na prvom mjestu. Imat ću dodatnu motivaciju i volio bih da odigram što je moguće bolje. U Danskoj imam mnogo svoje porodice i vjerujem da će biti na stadionu. Mi imamo kvalitetne, mlade igrače i mislim da imamo finu budućnost. Potrebno je da se uigramo i vjerujem da će biti sve dobro.”

(Reprezentacija.ba)