Večeras se širom Turske igra svih 10 susreta 40. kola tamošnjeg šampionata i to od 19,30 sati.

Na teren bi trebalo izaći nekoliko naših fudbalera, a Edin Višća (30) sa Basaksehirom ima teško gostovanje Sivassporu.

Siva je trenutno peta na tabeli, dok je Basaksehir tek na 14. mjestu sa 43 boda i još uvijek nije osigurao opstanak u društvu najboljih.

Kladionica Meridian daje kvotu 2.10 na trijumf Sivasspora. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Višća će igrati od prve minute za Basaksehir, a ove sezone je zabio pet golova i dodao devet asistencija u 25 odigranih ligaških mečeva.

Ekipa Sive će večeras biti bez Rybalke, Yatabarea te Apidangoyea, dok će gostima iz Istanbula nedostajati Caicara, Epureanu, Giuliano, Gulbrandsen, Kaldirim i Ponck.

Haris Hajradinović (27) u posljednje vrijeme igra sjajno i jedan je od najzaslužniji što momčad Kasimpase još uvijek ima dobre šanse da ostane u ligi.

Naš reprezentativac je postigao pet golova i šest puta asistirao, a u zadnja dva meča je dva puta pogađao i dodao jednu asistenciju.

Hajradinović i saigrači večeras gostuju direktnom konkurentu u borbi za opstanak Erzurumu. Fudbaleri Kasimpase su trenutno na 16. mjestu sa 40 bodova, a Erzurum je na 19. poziciji sa tri boda manje. Upravo ta pozicija vodi u niži rang.

Prema kladionicama nema izrazitog favorita u ovom duelu. Kladionica Meirdianbet daje kvotu 2.70 na Erzurum, dok je kvota na dvojku 2.55. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Erzurum u večerašnji duel ulazi u kompletnom sastavu, dok će Kasimpasi nedostajati naš Armin Hodžić, Koita, Jeanvier i Erdogan.

Konyaspor, čiji su članovi naši Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Amar Rahmanović, Deni Milošević i Marin Aničić, se tri kola prije kraja nalazi na ugodnoj 11. poziciji sa 45 bodova i gotovo sigurno je osigurala opstanak.

Ekipa Konye večeras od 19,30 sati gostuje Goztepeu u Izmiru. Šehić, Rahmanović i Hadžiahmetović konkurišu za ovu utakmicu, dok su Milošević i Aničić van stroja zbog povreda.

Također, za Konyu neće nastupiti Eduok i Ulusdag, a domaćima će nedostajati aktuelni bh. reprezentativac Marko Mihojević, bivši igrač zeničkog Čelika Dženan Bureković te Žulj i Ndiaye.

Fudbaleri Goztepea su na dan utakmice blagi favoriti. Kladionica Meridianbet u svojoj ponudi nudi kvotu 2.30 na trijumf Goztepea. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Raspored i satnica susreta 40. kola turske Superlige:

Galatasaray – Bešiktaš (subota, 19,30 sati)
Goztepe – Konya (subota, 19,30 sati)
Rize – Malataya (subota, 19,30 sati)
Fatih Karagumruk – Genclerbirligi (subota, 19,30 sati)
Hatay – Denizli (subota, 19,30 sati)
Erzurum – Kasimpasa (subota, 19,30 sati)
Ankaragucu – Fenerbahce (subota, 19,30 sati)
Kayseri – Gaziantep (subota, 19,30 sati)
Siva – Basaksehir (subota, 19,30 sati)
Trabzon – Antalya (subota, 19,30 sati)

(Reprezentacija.ba)