Danas se igra šest utakmica 31. kola talijanske Serije A, a prvi će na teren izaći fudbaleri Milana i Genoe i to od 12,30 sati.

Momčad Milana, čiji je član naš Rade Krunić, trenutno je druga na tabeli sa 63 boda, dok je Genoa na 13. mjestu sa 32 osvojena boda.

Domaći su pod imperativom pobjede te se još uvijek nadaju da mogu stići prvoplasirani Inter.

Milan ima ulogu favorita protiv Genoe. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 1.52 na trijumf Milana. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Rade Krunić je ove sezone odigrao 20 utakmica u Seriji A i zabio jedan gol, a talijanski mediji pišu da će današnji susret početi sa klupe za rezervne igrače.

Ekipi Milana će danas nedostajati Ibrahimović, Calabria i Maldini, dok će Genoa biti bez Criscita, Pellegrinija, Zapacoste i Czyborre.

Od 18,00 sati Torino na svom terenu dočekuje ekipu Rome.

Bit će ovo duel dva naša reprezentativca, Amera Gojaka u Torinu te Edina Džeke u Romi.

Utakmica od je velike važnosti za oba tima. Torino se nalazi na 17. poziciji i bori se za opstanak, a Roma je sedmoplasirana i još uvijek ima nadu da će završiti među četiri najbolja tima i izboriti plasman u Ligu Šampiona.

Kladionice daju prednost gostima iz Rima. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.25 na pobjedu Rome. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Talijanski mediji najavljuju da će Gojak i Džeko biti na klupama za rezervne igrače. Gojak ove sezone ima 15 odigranih susreta u Seriji A te jedan gol, dok je Džeko zabio sedam golova u 25 odigranih mečeva.

Torinu će danas nedostajati samo Basselli, a Roma će biti bez Kumbulle, Zaniola, Pellegrinija, Smallinga te El Shaarawya.

(Reprezentacija.ba)