Barcelona i Athletic Bilbao večeras od 21,30 sati u Sevilji igraju finale Kupa Španije.

Naš Miralem Pjanić (30), koji večeras ima šansu da osvoji prvi trofer sa katalonskim timom, konkuriše za ovaj duel u timu Barce, ali će prema pisanju tamošnjih medija utakmicu početi sa klupe za rezervne igrače.

Trener Barce Ronald Koeman u zadnjih pet utakmica nikako nije uvodio Miralema u igru, pa je teško očekivati da će naš reprezentativac nastupiti od prve minute u večerašnjem finalu.

Prema navodima španskih medija za Barcu će od prve minute igrati Ter Stegen, Mingueza, Pique, Legnlet, Jordi Alba, Busquets, De Jogn, Pedri, Dembele, Messi i Griezmann.

Athletic Bilbao bi trebao igrati u sastavu Simon, De Marcos, Yeray, Martinez, Yuri, Dani Garcia, Vesga, Berenguer, Muniain, Raul Garci te Williams.

Momčad Barce je ispala iz Lige Šampiona, trenutno je treća u ligi i večeras će nastojati da osvoji prvi trofej u tekućoj sezoni.

Barcelona je prema kladionicama favorit u finalu Kupa. Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 1.65 na trijumf Barcelone. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

S druge strane, Bilbao je prije nekoliko mjeseci upravo pobijedio Barcu nakon produžetaka u Superkupu Španije i stigao do trofeja.

Fudbaleri Barce i Atlhetica u ovoj sezoni su odigrali tri utakmice u kojima je Barca dva puta slavila, dok je spomenuti duel Superkupa završen bez pobjednika u regularnih 90 minuta igre.

(Reprezentacija.ba)