Roma će večeras od 21,00 sati u Rimu igrati revanš utakmicu četvrtfinala Europa Lige protiv nizozemskog Ajaxa.

Edin Džeko i njegovi saigrači iz Rome su prije sedam dana slavili u gostima sa 2:1 i nalaze se pred plasmanom u polufinale.

Trener rimskog tima Paulo Fonseca smatra da njegova ekipa mora odigrati još jednu perfektnu utakmicu kako bi prošla u polufinale.

“Ovo je možda najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone za nas. Igramo protiv veoma dobre ekipe i moramo na neki način zaboraviti šta je bilo u prvom susretu. Vjerujem da igrači znaju šta treba uraditi. Znamo da moramo odigrati još jednu perfektnu utakmicu kako bi prošli dalje”, riječi su Fonsece.

Momčad Ajaxa ima ulogu blagog favorita prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.45 na trijumf Ajaxa. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Džeko za vikend nije igrao u ligaškoj pobjedi Rome nad Bolognom, pa talijanski mediji pišu da će kapiten naše selekcije najvjerovatnije igrati od prve minute protiv Ajaxa.

Popularni Dijamant je bio u startnoj postavi u prvom duelu ove dvije momčadi prije tačno sedam dana.

Ekipa Rome će večeras igrati bez Zaniola, El Shaarawya, Kumbulle, Peresa i Smallinga, dok će gostima iz Amsteradama nedostajati Haller, Onana, Rensch i Mazraoui.

Raspored i satnica revanš utakmica četvrtfinala Europa Lige:

21,00 sati: Roma – Ajax (prvi susret 2:1)

21,00 sati: Villarreal – Dinamo Zagreb (1:0)

21,00 sati: Manchester United – Granada (2:0)

21,00 sati: Slavia Prag – Arsenal (1:1)

(Reprezentacija.ba)