Bivši defanzivac Rome i nekadašnji talijanski reprezentativac Fulvio Collovati smatra da portugalski trener Paulo Fonseca nije bio korektan prema našem Edinu Džeki.

Fonseca i Džeko su krajem januara imali sukob, Edin nije igrao nekoliko mečeva, oduzeta mu je kapitenska traka, a Collovati kaže da se igrači poput Džeke ne trebaju dirati.

“Ne poznajem nove vlasnike Rome ni Fonsecu, ali dobro znam kakvo je okruženje u Romi. Fonseca je bio blizu otkaza, spasio se, međutim opet je pod pritiskom. Najvažniije je pronaći balans u svemu. Mogu reći da igrači poput Džeke se ne trebaju dirati izbacivati iz ekipe. Znam kakva je stvarnost svlačionice i to je nešto sveto svakom fudbaleru”, rekao je Collovati u emisiji “Bar Forza Lupi” u okviru programa Centro Suono Sport i dodao:

“Primjera radi u Atalanti je trener Gasperini imao sukob sa Gomezom i igrač je prodat. Ne znam kakva će biti situacija sa Džekom, ali nije lijepo vidjeti da se u klubu tako odnose prema njemu. Klubovi sada nemaju toliko novca, inače mislim da bi ga već prodali.”

Collovati je za Romu igrao od 1987. do 1989. godine, a sa Italijom je 1982. godine bio prvak svijeta te je izabran u idealni tim Mundijala u Španiji te godine.

Roma danas od 12,30 sati igra utakmicu protiv Udinesea, a Džeko je ponovo ostao na klupi za rezervne igrače.

(Reprezentacija.ba)