Danas će se u Italiji igrati utakmice sedmog kola talijanske Serije A, a Torino našeg Amera Gojaka (23) od 15,00 sati igra protiv Crotonea na svom terenu.

Torino je u prošlom kolu konačno stigao do prve ovosezonske pobjede i danas će pokušati doći do drugog trijumfa u nizu.

Fudbaleri Torina su favoriti prema kladionici Mozzart, pa kvota na jedinicu iznosi 1.98. Kvota da će gosti ostvariti prvu pobjedu u sezoni iznosi 3.80.

Amer Gojak je prije nekoliko dana igrao od prve minute u trijumfu Torina protiv Genoe od 2:1, a talijanski mediji i trener Giampaoli su pohvalili njegov debitantski nastup u Seriji A.

U isto vrijeme Genoa će dočekati Romu, koja će biti bez Edina Džeke (34). Džeko je pozitivan na korona virus i mnogo će nedostajati Romi, ali i reprezentaciji BiH u novembarskim susretima Lige Nacija.

Ipak, Roma je i bez Džeke favorit u Đenovi. Mozzart daje kvotu 1.68 na pobjedu Rome. Kvota na tri i više golova iznosi 1.60.

Ekipa Milana, za koju igra naš Rade Krunić (25), je trenutno prva na tabeli i večeras će od 20,45 sati kao veliki favorit dočekati Veronu.

Rade Krunić je ove sezone igrao u svakom susretu za Milan i očekuje se da će i u duelu sa Veronom dobiti svoju šansu. Krunić je u svim takmičenjima odigrao 11 utakmica i zabio jedan gol.

Naš reprezentativac Anel Ahmedhodžić (21) i njegov Malmo danas imaju šansu da osvoje titulu šampiona Švedske.

Malmo na svom terenu igra protiv Siriusa i u slučaju pobjede će tri kola prije kraja postati novi prvak Švedske. Kvota na pobjedu Malmoa u večerašnjem duelu u Mozzartu je 1.38, dok je kvota na dvicu čak 7.75.

Anel je ove sezone odigrao 25 od 26 susreta u ligi, zabio dva gola i jednom asistirao.

(Reprezentacija.ba)