Repreznetacija BiH večeras od 20,40 sati na Grbavici igra polufinalni susret baraža za EURO 2020.

Protivnik je Sjeverna Irska, a ako pobijedimo, za mjesec dana protiv Slovačke ili Irske igraćemo za plasman na EURO 2020.

Špekulacije o sastavu postoje, ali će se znati tek u 18 sati za kada je Dušan Bajević zakazao sastanak sa igračima na kojem će se finalizirati početni sastav i dogovoriti konačne taktičke zamisli.

Vremena za uigravanje nije bilo puno, pa će Bajević koristiti najbolje što ima na raspolaganju. Nažalost zbog povreda i korone ostao je bez Zukanovića, Duljevića, Koljića, Ćivića, Šunjića, Bičakčića, Kovačevića, ali čak i pomoćnika Cvike pa je sasvim jasno kako će ovakva situacija utjecati sastav.

“Šehić; Cipetić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac; Pjanić, Cimirot; Visća, Krunić, Gojak; Džeko” je sastav koji najavljuju pojedini izvori.

“Dugo se pripremamo za baraž. Mislim da smo u ovom trenutku bolji od Sjeverne Irske. Znamo šta nas očekuje i vjerujem da sa velikom borbenošću i odgovornošću možemo dobiti ovaj susret. Početni sastav sam odredio, još razmišljam o jednoj poziciji. Upravo me ova kiša natjerala da razmišljam o toj dilemi. Naravno, ne bih govorio o igračima koji će izaći na teren” objasnio je Dušan Bajević koji je otkrio kako ekipa nije vježabala penale.

Bez obzira na povrede sasvim je jasno da BiH ima kapaciteta da odigra dobru utakmicu, a ulogu favorita joj daju i kladionice.

Kladionica Mozzart tako smatra da je BiH favorit i na pobjedu Zmajeva daje kvotu od 1.92, a na pobjedu Sjeverne Irske kvotu od 4.30. Kvota u Mozzartu da će BiH proći Sjevernu Irsku iznosi 1.45.

Igrači sa kojima raspolaže Dušan Bajević:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Siniša Saničanin, Sead Kolašinac, Bojan Nastić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Benjamin Tatar, Edin Višća.

Napad: Edin Džeko, Armin Hodžić, Smail Prevljak i Milan Đurić.

Reprezentaciju BiH bodriće oko 2000 navijača sa tribina Grbavice, a svi ostali utakmicu će gledati putem NOVA BH kanala od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)