Edin Džeko (34) prema pisanjima najvećih talijanskih listova na izlaznim je vratima Rome.

Trener Juventusa Andera Pirlo kao prioritet je postavio dovođenje našeg napadača, a da bi Džeko prešao u Juventus Roma prvo mora naći adekvatnu zamjenu za njega.

Gazzetta dello Sport piše kako je glavni cilj Rome umjesto Džeke dovesti napadača Napolija Arkadiusza Milika. Ako to uspiju, neće biti prepreka da Džeku prodaju Juventusu. U trasnsfer će navodno biti uključen i Romin Veretout kojeg je trener Napolija Gattuso pokušavao dovesti i ranije.

I Juventusu je zanimljiv Milik sa kojim su ranije načelno dogovorili transfer u kojem bi Napoli dobio 40 miliona eura, a Milik platu od 5 miliona eura godišnje. No, dolaskom Pirla na klupu Juventusa, Edin Džeko je postao prva želja Juventusa.

Navodno na radaru Rome je i argentinski napadač Nahuel Bustos koji nosi dres Atletico Tallaresa koji su 12. u Argentini. Bustos je 1.76 visoki napadač koji može igrati i na krilu, a koji je ove sezone u 21 utakmici zabio 10 golova.

U Romi je trenutno vrlo osjetljiv period zbog promjene vlasništva kluba. Novog vlasnika Dana Friedkina navijači Rome stalno podsjećaju da je njegov prethodnik najavio osvajanje Serije A u narednih pet godina, a da Roma nije bila ni blizu toga jer je prodavala svoje najbolje igrače.

Edin Džeko ugovor sa Romom ima do 2022. godine i prije toga ga niko ne može prisiliti da bez svoje volje napusti klub. Ranije je odbio preći u Chelsea i Inter, no Juventus se ipak teško odbija.

Nova sezona u Seriji A počinje krajem septembra.

(Reprezentacija.ba)