Golman:

Martin Zlomislić (Široki Brijeg)

Zlomislić je bio jedan od junaka velike pobjede Širokog na Grbavici protiv Željezničara (2:1). Mladi bh. reprezentativac je u nekoliko navrata sjajno odbranio udarce domaćih fudbalera i pokazao svoj potencijal. Martin je ove sezone pet puta sačuvao svoju mrežu.

Odbrana:

Slaviša Radović (Radnik)

Radnik je sa 4:0 razbio Mladost u gostima, a još jednu dobru partiju pružio je Slaviša Radović. Jedan od najboljih lijevih bekova lige je odigrao svih 90 minuta za svoju momčad. Slaviša je ukupno ubilježio 18 nastupa u svim takmičenjima u tekućoj sezoni te asistirao šest puta.

Amer Dupovac (Sarajevo)

Dupovac je u duelu Veleža i Sarajeva (1:2) uskočio u prvi tim i veoma dobro zamijenio suspendovanog Lazića. Stoper Sarajeva je proveo svih 90 minuta na terenu, a u jednoj situaciji je spasio čist pogodak.

Marko Jovanović (Borac)

Borac i Zrinjski su odigrali jedini meč bez golova u ovom kolu, a Marko Jovanović je igrao do 86. minute, kada je zamijenjen zbog povrede. Marko je bez dileme ponajbolji stoper lige, što je dokazao i u ovoj utakmici. Ofanzivci Zrinjskog nisu se mnogo naigrali pored pouzdanog defanzivca Banjalučana.

Adis Hadžanović (Tuzla City)

Iako je nominalno vezni igrač, Hadžanović je protiv Čelika igrao na poziciji desnog beka. Snašao se prilično dobro i proveo korektnih 90 minuta na terenu. Adis je ove sezone sakupio 11 nastupa u dresu Tuzle u svim takmičenjima.

Vezni red:

Fedor Predragović (Zvijezda)

Bivši mladi bh. reprezentativac bio je strijelac u remiju Zvijezde i Slobode (1:1). Fedor je doveo Zvijezdu u prednost, ali njegova momčad nije uspjela doći do tri boda. Ovo je bio drugi pogodak Predragovića u sezoni.

Velibor Đurić (Radnik)

Velibor Đurić ima 37 godina, ali igra fantastičnu sezonu. Iskusni veznjak je u trijumfu Radnika protiv Mladosti (4:0) postigao čak tri gola. Đurić je sa sedam pogodaka prvi strijelac Radnika, koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela bh. šampionata.

Krste Velkoski (Sarajevo)

Kapiten FK Sarajevo Krste Velkoski je pogodio u važnoj pobjedi aktulenog prvaka BiH u Vrapčićima protiv Veleža. Makedonski reprezentativac je tako stigao do drugog gola u sezoni 2019. / 2020. Velkoski na svom kontu ima 50 pogodaka u Premijer ligi BiH u dresu FK Sarajevo.

Napad:

Mahir Karić (Radnik)

Iako je Đurić postigao tri gola u pobjedi Radnika nad Mladosti, Mahir Karić je jednako zaslužan za dva. Robusni napadač je dva puta asistirao Đuriću, koji je bio nemilosrdan u završnici. Karić sada ima pet asistencija i tri gola u 14 odigranih mečeva.

Dženis Beganović (Tuzla City)

Momčad Tuzle je sa minimalnih 1:0 porazila zenički Čelik i to zahvaljujući Dženisu Beganoviću. Nekadašnji mladi Zmaj je postigao pobjedonosni pogodak za Tuzlu. Dženisu je to bio prvijenac u ovoj sezoni.

Dražen Bagarić (Široki Brijeg)

Ekipa Širokog je sa 2:1 šokirala Željezničar na Grbavici, a najzaslužniji za ovu pobjedu bio je Dražen Bagarić. Napadač Širokog je postigao prvi pogodak na ovom meču te iznudio penal u 90. minuti, koji je u gol pretvorio Ćorić. Bagarić je prvi strijelac Širokog Brijega sa šest pogodaka.

(Reprezentacija.ba)