Kadetska koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH ostvarila je dvije pobjede u dva odigrana kola na “EYOF-u 2015” – “Europski olimpijski festival mladih” koji se ove godine održava u Gruziji.

Nakon pobjede u prvom kolu nad selekcijom Litvanije naši mladi košarkaši su danas porazili i domaćina Gruziju rezultatom 81:74.

Iako je Gruzija u prvoj Äetvrtini igre prikazala bolju igru i vodila sa 27:22, stvari su doÅ¡le na svoje mjesto u nastavku meÄa. Rezultat na kraju prvog poluvremena meÄa je glasio 45:39.

U trećoj Äetvrtini se igralo koÅ¡ za koÅ¡ sve do njenog isteka. Onda su naÅ¡i povezali nekoliko zaista sjajnih akcija i zakucavanja i vodili smo sa 60:53 na ulasku u posljednjih deset minuta.

Džanan Musa i NjegoÅ¡ SikiraÅ¡ su donijeli naÅ¡em timu dvocifrenu prednost na poÄetku posljednje dionice, a kada je Sani ÄŒampara pogodio tricu za dvanaest razlike, naÅ¡i momci su i definitivno osigurali pobjedu na ovom meÄu.

Gruzija se pokuÅ¡ala vratiti u posljednjim minutama meÄa. Na minut do kraja su uspjeli doći na samo pet poena razlike, ali su naÅ¡im momci odigrali odliÄnu akciju koju je zakucavanjem zavrÅ¡io Lazar Mutić.

Potom je uslijedio 2+1 napad domaćina i povratak na Äetiri poena zaostatka. Džanan Musa je realizovao tri slobodna bacanja iz Äetiri pokuÅ¡aja i naÅ¡i momci su osigurali drugu pobjedu.

(Reprezentacija.ba)