Čelik večeras u prvom susretu 30. kola Premijer lige BiH gostuje Sarajevu, protiv kojeg nije slavio na Koševu čak 32 godine.

Zeničani će u glavni grad BiH uz to doputovati znatno desetkovani.

Trener Cihat Arslan neće moći računati na povrijeđene Luku Miletića, Haruna Vardu i Pascuala Okolija, te Bojana Pavlovića, Dušana Hodžića i Sanjina Lelića, koji su na posudbi upravo iz Sarajeva i nemaju pravo nastupa.

“Zadovoljan sam što smo pobijedili GOŠK, ali sada moramo pokušati isto tako dobro odigrati protiv Sarajeva, koji je uz Zrinjski i najbolji bh. tim. Imamo trojicu povrijeđenih igrača, a Pavlović, Hodžić i Lelić ne mogu igrati zbog sporazuma sa Sarajevom, koje nam ih je zimus ustupilo na posudbu. Za nas to nije dobro, ali moramo na teren gdje će ipak igrati 11 protiv 11 igrača”, kazao je Arslan i dodao:

“Nemamo puno alternativa, ali moramo naći najboljih 11. Ne mislimo o tome koliko je jako Sarajevo, mi samo mislimo o sebi i kako naći 11 igrača koji će najbolje odgovoriti zadatku”.

Pavlovića će na golu zamijeniti Fikret Karajbić, a s obzirom da je treći golman Haris Jupić povrijeđen, Čelik bi u večerašnjem meču mogao biti bez rezervnog čuvara mreže.

Susret na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” igra se od 19:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV platformi.

(Reprezentacija.ba)