U okviru 21. Kola BH Telecom Premijer lige BiH Sarajevo u subotu dočekuje ekipu Krupe, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Tim povodom održana je press konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović gdje su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Darko Lazić.

“Prvo da čestitam 1. mart. Utakmica u subotu sve govori, kvalitetniji smo, položaj na tabeli, atmosfera, ali su to utakmice koje su jako opasne i ako ranije upišete bodove imaćete probleme. Mi nećemo razmišljati u tom pravcu. Što se tiče igračkog kadra bit će izmjena i sa tri četiri nova igrača ćemo osvježiti ekipu. Mislim da imamo igrače koji mogu adekvatno odgovoriti”, kazao je Musemić.

Foto: fksarajevo.ba

Ekipa Sarajeva susret dočekuje nakon pobjede u okviru četvrtfinala Kupa BiH protiv ekipe Zrinjskog. Meč je završen rezultatom 1:0, a pogodak je postigao Krste Velkoski iz penala.

“Uopšte nije bitno kako će oni doći da igraju. Uvijek tako razmišljam sa maksimalnim poštovanjem prema svima, ali su ovo nezgodne utakmice. Sigurno da ću učiniti sve da igrače upozorim na to neko razmišljanje i osvježit ćemo ekipu tako da uz dužno poštovanje prema njima, mi želimo bodove i da nastavimo niz”, dodao je Musemić.

Prvotimac Sarajeva Darko Lazić smatra da njegovi saigrači i on mogu odgovoriti zadatku.

Foto: fksarajevo.ba

“Mislim da možemo adekvatno odgovoriti zadatku, sigurno da smo kvalitetniji, ali su te utakmice najgore. Prije svega što smo imali dvije teške utakmice, malo vremena za oporavak, ali sve je do nas i dat ćemo sve od sebe da dođemo do tri boda. Odlično sam pruihvaćen, prezadovoljan sam. Što se tiče utakmica, obje smo pobijedili, nismo primili gol, sve ide kako treba i samo tako da nastavi”, riječi su srbijanskog defanzivca.

Utakmica 21. kola BH Telecom Premijer lige između FK Sarajevo i FK Krupa na rasporedu je u subotu u 15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)