Fudbaleri Sarajeva će 27. februara na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH dočekati Zrinjski.

Predstavnik JU “Centar za sport i rekreaciju” Muhamed Alaim istakao je da radnici proteklih dana rade na pripremi travnatog terena za nastavak fudbalske sezone.

“Tokom proteklog perioda uspjeli smo ukloniti privremene konstrukcije koje su bile postavljene za potrebe svečanog otvorenja EYOF-a. Protekla dva dana radimo na pripremi travnatog terena za nastavak fudbalske sezone, što znači čišćenje terena i popravak štete koja je nastala nakon manifestacije na terenu i standardne stvari koje se obavljaju kod redovnog održavanja terena, a to je valjanje i košenje trave. S obzirom da smo u CSR-u navikli na ovakve situacije sve navedene radove ćemo okončati na vrijeme kako bi se održala utakmica Kupa BiH između ekipa FK „Sarajevo“ i HŠK „Zrinjski“ koja je planirana za 27. februar. U planu je da navedene radove završimo najdalje za dva dana, objasnio je Muhamed Alaim iz JU „Centar za sport i rekreaciju“.

Općina Centar je u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, tačnije kantonalnim Ministarstvom za kulturu i sport, obezbijedila po 500.000 KM za modernizaciju stadiona “Asim Ferhatović Hase” na Koševu. Tako je uspostavljena centralna soba za upravljanje sistemom sigurnosti i pojačana reflektorska rasvjeta na stadionu.

Postavljen je novi rezultatski semafor, te su ugrađene nove stolice u VIP loži zajedno sa rekonstrukcijom nadstrešnice i sanacijom službenog ulaza. Završeno je i farbanje novinarskih kabina, rukohvata, zaštitnih ograda i stepeništa.

U okviru uređenja stadiona također završena je i dogradnja klupa za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)