U posljednje vrijeme pisalo se o odlasku bivšeg bh. reprezentativca Hasana Salihamidžića sa pozicije sportskog direktora Bayern Munchena, s obzirom na neočekivano loše ovosezonske rezultate bavarskog kluba.

Popularni “Brazzo” je pak uvjeren da radi dobar posao.

“Mislim da sam pokrenuo dosta toga u klubu i da sam mnoge stvari unaprijedio za razliku od mojih prethodnika. Ne brinem se samo za prvi tim već za kompletnu omladinsku školu, razvoj tima, skaute”, istakao je Salihamidžić i poručio kako čelnici bavarskog velikana imaju povjerenje u njega.

“Svi u klubu znaju da ja ništa ne prepuštam slučaju i da se maksimalno dajem za klub. Jasan sam u razgovorima sa Hoenessom i Rummeniggeom i oni mi vjeruju”.

Salihamidžić se raduje saradnji sa bivšim saigračem Oliverom Kahnom, koji bi uskoro trebao preuzeti neku od pozicija u klubu.

“Naravno da bih volio raditi sa Olijem. Međutim, on neće biti novi sportski direktor. Uli Hoeness je to jasno rekao i Oliver Kahn će vjerovatno postati direktor kluba i na toj poziciji će zamijeniti Karl-Heinz Rummeniggea”, dodao je sportski direktor Bayerna Munchena.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)