Milomir Odović: Neki igrači misle da su pokupili svu pamet svijeta, a ja znam koliko oni zapravo ne znaju

Trener Željezničara nakon poraza od Zvijezde 09

Na press konferenciji nakon šokantnog domaćeg poraza od Zvijezde 09, trener Željezničara, Milomir Odović, izjavio je kako je njegov tim odigrao slabu utakmicu i krivicu svalio na igrače.

“Ne znam šta bih vam rekao, zaista. Odigrali smo slabu utakmicu, posebno prvo poluvrijeme. Imali smo šansi, ali nismo zaslužili da ih iskoristimo. Neki igrači imaju precijenjeno mišljenje o sebi, tako se i ponašaju. Ovo je trebao da bude praznik fudbala, posebno imajući u vidu rezultat u Gabeli, ali desilo se nešto sto niko nije očekivao. Mnogo toga ne štima, ne želim da imenujem. Nije ovo ni mjesto ni vrijeme da se priča o razlazu sa igračima”, rekao je Odović.

Kaže kako su poslije večerašnje utakmice pojedini izgubili njegovo povjerenje.

“Ništa mi nije teško za Željezničar, prihvatam odovornost, ali opet kažem. Neki igrači misle da su pokupili svu pamet svijeta, a ja znam koliko oni zapravo ne znaju. Povjerenje u igrače imam, ali neki su izgubili to povjerenje. Moramo dovesti neke igrače, ali neke koji znaju driblati. Mi u ekipi nemamo igrača koji zna da dribla. Ne odbijaju ti igrači da me slušaju, mislim da je u pitanju neznanje. Zajmović nije loš momak, ali mora slušati, razvijati se… On nije Henry, trebao je primiti onu loptu i lijepo završiti tu sansu, a ne onako da gađa iz prve”, istakao je trener Željezničara i dodao:

“Ne vjerujem da igrači namjerno igraju loše, ako igraju onda… Ja mogu griješiti u najboljoj namjeri, mislim da i oni tako griješe. Bilo je negativne energije ovih dana, izgleda da se to ispoljilo večeras. Navijači su uvijek u pravu, podržavaju nas kad je najteže. Oni su jedini pravi, mi moramo puno raditi da budemo na njihovom nivou. Upad ne bih komentarisao jer ga nisam vidio najbolje”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)