Večeras se od 21,00 sati na kultnom “Old Traffordu” igra susret trećeg kola grupe H Lige šampiona između Manchester Uniteda i Juventus našeg Miralema Pjanića.

Nakon dva odigrana kola u grupi H, Juve je prvi sa maksimalnih šest bodova, dok Manchester zauzima drugu poziciju sa dva boda manje.

Što se tiče trenutne forme, Juventus je još uvijek neporažen ove sezone (11 pobjeda i jedan remi u svim takmičenjima), a United ima pet pobjeda, četiri remija te tri poraza (sva takmičenja).

Juve je prvi u Seriji A sa 25 osvojenih bodova iz devet odigranih kola.

S druge strane, Manchester United se nalazi tek na desetoj poziciji u engleskom Premiershipu poslije deset odigranih utakmica.

Manchester i Juventus su međusobno odigrali 12 mečeva, obje ekipe su ostvarile po pet pobjeda uz dva remija i zanimljivo gol razlika je 15:15.

Trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho govorio je na press konferenciji o večerašnjem duelu i imao je samo riječi hvale o Juventusu, ali i o Cristianu Ronaldu.

“Igrali su nekoliko finala Lige šampiona u posljednje vrijeme, osvojili su sedam titula u nizu u Italiji i imaju zaista posebnog igrača (Cristiano Ronaldo) koji pravi razliku na terenu. Moje mišljenje je da je Juventus jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona ove sezone. Juve ima mnogo toga da ponudi. Zadnjih pet sezona su pravi kandidati za titulu, a sada imaju Cristiana Ronalda, koji je jedan od najboljih fudbalera u historiji i to niko ne može poreći”, riječi su portugalskog stručnjaka.

Massimiliano Allegri, koji od 2014. godine s klupe predvodi Juventus, svjestan je da njegove izabranike čeka težak susret.

“Protiv Uniteda ćemo igrati sa četiri igrača u odbrani. a u sredini terena morat ćemo biti brojčano jednaki s njima. Ovo će biti duel dvije momčadi koje na raspolaganju imaju mnogo mladih igrača koji su važni. Utakmica će biti izuzetno teška. Oni su fizički jaki i mi ćemo morati igrati tečno, tehnički dobro i precizno”, istakao je Allegri.

Vjerovatni sastavi:

Manchester United: De Gea, Young, Smalling, Bailly, Shaw, Fred, Matić, Pogba, Rashford, Lukaku i Martial.

Juventus: Szczesny, Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Dybala i Cristiano Ronaldo.

Glavni sudija na meču Manchester Uniteda – Juventus bit će Milorad Mažić iz Srbije.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)