Robert Prosinečki odabrao je početnih 11 za prijateljsku utakmicu protiv Turske koja počinje večeras u 19,30 sati u Rizeu.

Zvanične potvrde sastava još uvijek nema, ali Reprezentacija.ba – BIH.ba saznaje kako bi od prve minute na gol trebao Ibrahim Šehić.

U odbrani će Prosinečki odmarati Tonija Šunjića umjesto kojeg bi trebao “uskočiti” Ognjen Vranješ. Svoju šansu za dokazivanje na lijevom beku očekuje i Bojan Nastić.

Zbog napornog puta iz Južne Koreje utakmicu bi trebao preskočiti Elvis Sarić, a moguće je kako će i Muhamed Bešić utakmicu početi na klupi. Priliku umjesto njih mogli bi od prve minute dobiti Gojko Cimirot i Rade Krunić.

Napad se ne bi trebao mijenjati u odnosu na ranije utakmice, pa ćemo u ofanzivi gledati Edina Višću, Harisa Duljevića i Edina Džeku.

Zvanični sastav trebao bi biti poznat iza 18 sati.

Turska će prema najavi zaigrati u sastavu: Bolat, Celik, Soyuncu, Aziz, Bayram, Tekdemir, Yokuslu, Calhanoglu, Under, Yazici i Tosun.

Turska – Bosna i Hercegovina, četvrtak 11. oktobar, 19,30 sati.  Listu tv. kanala koji prenose ovu utakmicu možete pogledati ovdje.

(BIH.ba)