Osim Amira Hadžiahmetovića, medijima u Zenici se uoči kvalifikacionih mečeva sa Švicarskom (8. septembar) i Rumunijom (11. septembar) danas obratio i golman našeg U21 tima Nemanja Trkulja, koji nastupa za Borac iz Banje Luke.

“Ekipa se nije promijenila, što je najvažnije. Svi smo na okupu. Ekipa koja je počela kvalifikacije i iznijela najveći teren je tu. To jedinstvo nas drži i dan danas i na osnovu toga postižemo rezultate kakve postižemo. Nadam se isto tako da rezultat u petak neće izostati i da će ova ekipa dati svoj maksimum i izboriti rezultat kakav svi očekujemo i koji će nam u narednom periodu sigurno olakšati neke stvari”, rekao je Trkulja.

On vjeruje kako će njegove kolege Darko Todorović i Eldar Ćivić opravdati poziv u A reprezentaciju.

“Kao što je selektor rekao, svrha ovog našeg okupljanja je da mi samo steknemo neko iskustvo igranja protiv evropskih ekipa i igrača, a samim tim rezultat dobrih igara je poziv u A selekciju. Vjerujem da Todorović i Ćivić, pa i Gojak sigurno zaslužuju to i pokazuju kvalitet koji selektor A reprezentacije prepoznaje. Sigurno su s razlogom tamo. Vjerujem da će dobiti minutažu i opravdati taj poziv”, dodao je.

(BIH.ba)