Večeras su odigrani revanš mečevi doigravanja za grupnu fazu Europa lige, u koju su plasman sa svojim klubovima izborila tri bh. internacionalca.

Jedan od njih je Marin Aničić (29), čija je Astana nakon boljeg izvođenja penala (2:1) izbacila APOEL.

U revanšu je bilo 1:0 za Astanu, a s obzirom da je prvi meč završen istim rezultatom u korist APEOL-a, otišlo se u produžetke. Kako ni tamo nije bilo promjene rezultata, pobjednika su odlučili penali.

Aničić je odigrao cijeli meč za domaći tim. U 98. minuti je zaradio žuti karton, dok u penal seriji nije uspio pogoditi.

Prošao je i Besim Šerbečić (20) s Rosenborgom, koji je s ukupnih 5:1 savladao Shkendiju. U prvom meču bilo je 3:1, dok je u revanšu Rosenborg slavio s 0:2.

Šerbečić je zaigrao od 87. minute.

U grupnoj fazi također ćemo gledati Kenana Kodru (25) i njegov Copenhagen, koji je napravio iznenađenje i eliminisao favorizovanu Atalantu. I u ovom duelu su pobjednika odlučili penali, gdje je Copenhagen bio bolji s 4:3.

I prvi i drugi meč završeni su rezultatom 0:0, a Kodro je večerašnji odgledao s klupe.

Trenčin našeg mladog reprezentativca Hamze Čatakovića (21) poražen je u gostima kod AEK Larnace s 3:0 i tako se s ukupnih 4:1 oprostio od daljeg takmičenja.

Čataković je i ovaj put na terenu proveo cijeli meč, a uspio je zaraditi žuti karton u 67. minuti.

Isti rezultat (3:0) bio je u duelu između Qarabaga i Sheriffa, gdje gosti iz Tiraspola nisu uspjeli sačuvati prednost od 1:0 iz prvog meča.

Mateo Sušić (27) i Rifet Kapić (23) su imali punu minutažu u gostujućoj momčadi, a Sušić je požutio u 83. minuti.

Nakon 1:1 iz prvog susreta odigranom u Beogradu, Partizan je porazom od 3:0 u Istanbulu od Besiktasa okončao nadanja o nastupu u grupnoj fazi.

Sve 94 minute, koliko se večeras igralo na Vodafone Parku, na terenu je proveo naš Goran Zakarić (25).

Tomislav Tomić (28) je također igrao od prve od posljednje minute za Olimpiju, koja je remizirala 1:1 na strani s Trnavom, što joj nije bilo dovoljno za prolaz, jer je u prvom meču pred domaćim navijačima poražena s 0:2.

Asmir Suljić (26) ušao je u igru u 82. minuti.

(BIH.ba)