Sinoć su u Europa ligi odigrani prvi susreti drugog pretkola, na kojima je, ne računajući mečeve Zrinjskog, Željezničara i Sarajeva, nastupilo 12 bh. internacionalaca.

Domžale su odigrale 0:0 na gostovanju sa Ufom, a Senijad Ibričić (32) je odigrao cijeli meč za slovenačku momčad.

Aleksandar Kosorić (31) je s kapitenskom trakom predvodio Spartaks do ubjedljive pobjede nad La Floritom (6:0) i na terenu je također proveo cijeli meč.

Jasmin Mešanović (26) je zaigrao od 81. minute u remiju Chikhurue i Maribora (0:0), dok je Jasmin Burić (31) stajao svih 90 minuta na golu Lecha, koji je remizirao u gostima sa Shakhtyor Soligorskom (1:1).

Dinamo Brest je u fantastičnoj utakmici sa sedam golova bio bolji od Atromitosa (4:3), u čijim redovima je Azer Busuladžić (26) imao punu minutažu.

Bojan Nastić (24) i Veldin Muharemović (33) nastupili su u duelu Genka i Fole, gdje je domaći tim slavio s ubjedljivih 5:0. Obojica su odigrala cijeli meč.

U Olimpiji, koja je savladala Crusaders rezultatom 5:1, nastupila su dva bh. internacionalca.

Tomislav Tomić (27) se našao u startnoj postavi i igrao je do 64. minute, kada ga je na terenu zamijenio Asmir Suljić (25), koji je potom upisao asistenciju za treći gol svoje momčadi.

Haris Hajradinović (24) je zaigrao od 80. minute u porazu Osijeka od Glasgow Rangersa (0:1), a jedini koji se upisao u strijelce bio je Kenan Kodro (24), koji je zabio vodeći gol za Copenhagen u gostujućoj pobjedi nad Stjarnanom (0:2).

Kodro je odigrao svih 90 minuta, baš kao i Dženan Bureković (23) za Ujpest, koji je teško poražen u gostima kod Seville (0:4).

(BIH.ba)