Na spisak reprezentacije BiH za prijateljski susret s SAD-om (29. januar u Los Angelesu) naknadno je uvršteno ime talentovanog napadača Univerziteta Nebraska Omaha – Elvira Ibiševića (19).

Ni Elvir nije očekivao da će tako brzo dobiti šansu u našem A timu, s obzirom da još nije zaigrao ni za U21 selekciju, ali je veoma sretan zbog toga.

Razgovarao: A. V.

“Uzbuđen sam. Svakako da sam prvo očekivao poziv u mladu reprezentaciju, ali pošto je situacija ovakva kakva jeste (nije FIFA-in termin), selektor je vjerovatno iskoristio priliku da me provjeri”, rekao je Ibišević u razgovoru za portal BiH.ba, dodavši kako će pokušati da se nametne Prosinečkom.

Dobro poznaje trenutnu selekciju SAD-a protiv koje će konkurisati, u kojoj su njegov bivši selektor i cimer iz U17 momčadi ove države.

“U stručnom štabu SAD-a je i moj bivši selektor iz U17 selekcije, kao i moj cimer iz tog perioda. Oni imaju jednu mladu ekipu i izuzetno su fizički spremni”.

Ističe da bi karijeru volio nastaviti u Evropi, iako ima odlične uslove u Americi.

“Svakako da bih volio karijeru nastaviti negdje u Evropi, ako bi ispala odgovarajuća ponuda. Međutim, ovdje imam izuzetno dobre uslove i što je veoma važno plaćenu školarinu, koja je veoma skupa”.

Elvir je inače rođak proslavljenog bh. reprezentativca Vedada Ibiševića. Njihovi djedovi su braća, a Elvir je starijeg rođaka uvijek smatrao uzorom.

“Uzor mi je uvijek bio Vedo, ne samo što mi je rođak. Ali, trenutno od napadača su mi najbolji Lewandowski i Džeko”, poručio je za kraj Ibišević.

(BiH.ba)